Közösségi média marketing: Facebook

Most fény derül arra, hogy hogyan aknázhatjuk ki – amennyiben profilunkba vág – a közösségi oldalakat látogató szerzés céljából. Mostani cikkünkben a Facebook kerül terítékre.

Szükséges?

Mindenképpen először azt kell mérlegelnünk, hogyszükséges e nekünk a közösségi média. Ha ügyfeleink nagy része napi rendszerességgel használja az internetet, akkor valószínűleg nagy rá az esély, hogy valamely közösségi portálon is van regisztrálva. A Facebook egyre nagyobb teret hódít, lassan megszűnik az iwiw egyeduralma, ezért mindenképpen számolnunk kell vele. És ha már fent van ezen a portálon, akkor rendszeresen látogatja is azt! Ebbe kell belekapaszkodni első körben.
Azonban, ha az Ön megrendelőköre nem használja ezeket az oldalakat, még akkor sincs minden elveszve, hiszen benne van a lehetőség, hogy új ügyfeleket szerezzen magának, azonban ez kicsit nehezebb kör lesz, de szerintem érdemes eltölteni vele egy kis időt.

Hogyan induljak?
Ha Önnek fogalma sincs mi ez, akkor az alábbi lépéseket javaslom:

 1. Kell regisztrálni egy személyes Facebook fiókot (profilt). Ezt legkönnyebben a www.facebook.hu oldalon lehet megtenni.
 2. Ha már rajta vagyunk a Facebook kezdőoldalán, akkor értelem szerűen ki kell tölteni az adatokat. Meg kell adni a valós e-mail címünket, illetve egy jól megjegyezhető jelszót, valamint nevünket, életkorunkat.
 3. Kattintsunk a regisztráció gombra!
 4. Belépés után véglegesítsük a fiókbeállításokat, töltsünk ki mindent tetszés szerint, csatoljunk fényképet, adjunk meg magunkról némi információt.
 5. Most pedig az ismerősök keresése menüpont alatt kezdjük el összeszedni üzletfeleinket, partnereinket, ismerőseinket.
 6. Ha nagyon nem megy, akkor kérjük meg gyermekünket vagy a szomszéd srácot, hogy segítsen, mert ez a generáció álmából felébresztve is el tudja majd mondani mit – hol találunk.


Megvagyok, de mi a következő lépés?
Az összeszedett partnerekkel (az egyszerűség kedvéért most nevezzük őket így) meg kell osztani velünk (cégünkkel) kapcsolatos információinkat. Ez közvetlenül a bejelentkezés után tudjuk megtenni a “Mi jár a fejedben?” ablakban.
Az információ megosztása kétféleképpen történhet. Vagy manuálisan beírjuk a közlendőnket – egy jó akció, vagy új termék megjelenése a kínálatunkban – vagy először feltesszük az információt saját weboldalunkra (amennyiben van) és csak az oldalunk linkjét másoljuk be ide. Innentől a Facebook automatikusan megkeresi a tartalmat és mindent beír magától.
Most kattintsunk a megosztás gombra. Ennyi, most már minden partnerünk látja a megosztott információt.

Nem szeretné személyes profilját üzleti célra használni?
Semmi gond. Létre kell hozni egy Facebook rajongói oldalt. A Facebook oldal létrehozásához kell egy személyes profil is, csak az után lehet regisztrálni ezt az opciót.
Ezt úgy kell elképzelni, mintha a vállalkozásomnak lenne egy “személyes” profilja. Itt csak a vállalkozásomról van szó, a személyes profillal nem keveredik. Minden hasonlóan történik a már fent leírtak szerint. Ide is tölthetünk képeket, megadhatjuk a nyitva tartást stb.
Az információt itt is ugyan úgy kell megosztani, mint a személyes profilban, a különbség csak annyi, hogy nem Kiss Bélaként osztom azt meg, hanem Vállalkozásom Kft-ként. Így nem keveredik a személyes profil az üzletivel. Természetesen itt nem ismerőseink lesznek, hanem rajongóink, de ez a végeredmény szempontjából mindegy is.

Szeretnék egy profi céges Facebook oldalt. Ajánlatot kérek.

Hogyan lehet ezt fokozni?
Ha minőségi és kellően érdekes tartalmakat osztunk meg partnereinkkel, akkor azt az információt ők is tovább viszik a megosztásban az ő saját partnereik felé. Így olyan emberek is láthatják ajánlatunkat, akik nincsenek is a saját partnerlistánkban. Ha érdekli a tartalomírás és a tartalom jelentősége a weboldalak és a keresőoptimalizálás esetében, klikk ide!

De ezt is lehet tovább csavarni!
Ha rendelkezünk saját honlappal, akkor oda be is integrálhatjuk a Facebook gombot, aminek a megnyomásával a látogató azonnal tudja ajánlani saját partnerei felé. Így szépen gyarapodik majd rajongó/partner listánk és egyre többen látják majd ajánlatainkat, információinkat.

Érdekel, mennyi egy weboldal Facebook céges profillal és oktatóanyaggal: klikk ide! További weboldal árak: klikk ide!

Eredmények
Ezzel a módszerrel egy teljesen új fogyasztói csoportot lehet megcélozni, elérni. Ha kellően érdekes/hasznos tartalmat osztunk meg heti rendszerességgel, akkor létrejön egy folyamatosan bővülő partner csoport, akik nyitottak ajánlatainkra, információinkra. Ezzel a módszerrel több potenciális megrendelőt tudunk honlapunkra irányítani, és több megrendelésünk lesz.

 

Ízelítő webdesign csomagjainkból

Szolgáltatásaink

 • Weboldalkészítés
 • Keresőoptimalizálás
 • Marketing tanácsadás
 • Katalógusok, prezentációk készítése
 • Komplett reklámgrafikai megoldások
 • Hang- és képanyagok digitalizálása
 • Reklámfotózás
 • Nyomtatás

Kapcsolat

info@honlap-keresooptimalizalas.hu

+36 20 951 0000

Skype: wellnessdesignkaposvar

Fax: +36 82 555 501

7400 Kaposvár, Egyenesi út 5.