Keresőoptimalizálási tévhitek toplista

Szeretnénk eloszlatni néhány tévhitet a keresőoptimalizálással kapcsolatban:

1. tévhit:

Akik a Google kereső első oldalain vannak, azok fizettek azért a helyért.
• Természetesen van a Google-nek fizetős szolgáltatása, azonban az szponzorált linkként jelenik meg a találati lista felett, illetve az oldalsávban, jól elkülönítve. Az első helyre jó keresőoptimalizálási szisztémával és magas relevancia értékű honlappal lehet bekerülni.


2. tévhit:

Ha sok a weboldalamra mutató link, akkor az első helyen leszek.

keresőoptimalizálási tévhitek• A releváns, honlapra mutató külső linkek természetesen fontosak, de nem helyettesíthetik egymaguk a teljes folyamatot, ami az első hely megszerzéséhez szükséges. A linkmarketing önmagában nem elég.

 

3. tévhit:

Jó helyen jövök ki a keresőkben – első, második, harmadik helyeken – nincs is többet semmi dolgom, ez csak egy egyszeri projekt volt!

keresőoptimalizálási tévhitek• Ez akkor lenne igaz, ha a konkurencia sem foglalkozna többet a saját weblapjával. Az első helyekért ádáz küzdelem folyik, nincs biztosan megtartható első helyezés, az eredményekért folyamatosan dolgozni kell. Ha keresőoptimalizáltattuk honlapunkat, illetve teljesült minden ehhez kapcsolódó paraméter, akkor könnyű dolgunk van, nem nehéz megtartani a helyet. Ha nem, akkor számos buktatóval kell szembenéznünk.

4. tévhit:

A jó helyezés a meta kulcsszavakon múlik

keresőoptimalizálási tévhitek• Sajnos ma már nem ilyen egyszerű a helyzet. Nem elég kitölteni a metát kulcsszavakkal. A keresőoptimaliálási folyamatnak ez már kevésbé fontos része, azonban semmiképpen sem szabad elhanyagolni. A meta kulcsszavak háttérbe szorulásának oka a velük megpróbált nem releváns forgalom generálás volt. A Google mérnökei észrevették, hogy kezdenek elszaporodni az olyan oldalak, ahol olyan kulcsszavak is nagy mennyiségben előfordulnak, amik nem vágnak az oldal témájába.

5. tévhit:

A jó helyezésekhez elég csak regisztrálnom a honlapomat a Google-nél és annyi elég is.

keresőoptimalizálási tévhitek• Sok cég ajánlott régebben – ma már egyre kevesebb – keresőkbe való regisztrációs szolgáltatást. Mi is ez valójában? Üssük be az alábbi címet a böngészőbe, vagy kattintsunk rá: http://www.google.com/addurl/. Megnyílik a Google oldalbeküldő szolgáltatása. Beírjuk az oldalunk címét és beküldjük a Google adatbázisába. A továbbiakban nem fog történni semmi. Csak az ajtót nyitottuk ki, még be kell lépnünk rajta! Ne fizessünk külön pénzt ezért!

6. tévhit:

A jó helyezésekhez elég pár trükköt használnom.

keresőoptimalizálási tévhitek• Ez ebben a formában igaz, valóban lehet különböző trükköket használni, azonban nyomatékosan kijelenteném, NEM AJÁNLATOS! A Google szigorúan  büntet mindenféle szabálytalanságot, trükköt, ügyeskedést. Lehet, hogy ideig óráig sikeres a “trükk”, azonban nagyon gyorsan kitiltva találhatjuk magunkat a keresőből. Ilyen népszerű trükk volt régebben a háttérszínnel megegyező színű kulcsszó tömeg a honlap alján. Akik ilyen és ehhez hasonló trükköket alkalmaztak, azok már rég ki vannak tiltva a keresőből.

7. tévhit:

Olcsóbb az egész keresőoptimalizálási sztori, ha magam csinálom, autodidakta módon, saját magam.

keresőoptimalizálási tévhitek• Amennyiben Ön felelős cégvezető, nyilván figyel kiadásaira is. Tételezzük fel, hogy önállóan nekiáll keresőoptimalizálni cége weboldalát az interneten fellelhető “ingyenes” tudásbázisokból, weblapokból.
• Mennyi időt is tölt el ezzel? 6, 10, 20 órát? Vagy ennél többet? És akkor még nem is optimalizált, csak tájékozódott és nem is biztos, hogy helyesen. Mennyi Önnek a cégben az órabére, mint ügyvezető? 7.000, 10.000, 15.000 Ft?
•    20×15.000 Ft =  300.000 Ft és még csak elolvasta az ezzel foglalkozó gyakran hibás információkat nyújtó portálokat. Ezek után indulna a munka tetemes része, ami alapos szakértelem híján rengeteg buktatót hordoz magában. 

8. tévhit:

Rendben, nekem nem megy, mert nem ez a szakmám, de majd jön a Berci, mert az ért a számítógéphez.

keresőoptimalizálási tévhitek• Berci lehet, hogy kiválóan érti a számítógép lélektanát, de szinte biztosra vehetjük, hogy a keresőoptimalizáláshoz vajmi keveset konyít. Azonban itt a jó szándék is okozhat hatalmas, nehezen helyrehozható károkat. Bízza szakemberre a munkát, ha biztos eredményt akar költséghatékonyan!

 

Ízelítő webdesign csomagjainkból

Szolgáltatásaink

  • Weboldalkészítés
  • Keresőoptimalizálás
  • Marketing tanácsadás
  • Katalógusok, prezentációk készítése
  • Komplett reklámgrafikai megoldások
  • Hang- és képanyagok digitalizálása
  • Reklámfotózás
  • Nyomtatás

Kapcsolat

info@honlap-keresooptimalizalas.hu

+36 20 951 0000

Skype: wellnessdesignkaposvar

Fax: +36 82 555 501

7400 Kaposvár, Egyenesi út 5.