Weboldal elemzés és konkurencia vizsgálat

weboldal elemzés

Mielőtt nekilátnánk egy új weboldal készítésének, vagy egy már meglévő honlap optimalizálásának, először mindig megvizsgáljuk az adott témában lévő online konkurenciát. Erre azért van szükség, hogy reálisan felmérhessük az elérni kívánt eredményeket, megtalálhassuk esetlegesen azt a piaci rést, ahol többet tudunk nyújtani, illetve tisztában legyünk saját kapacitásunkkal is. A konkurencia vizsgálat során megvizsgáljuk, hogy az adott kulcsszavakra mely honlapok vannak a Google természetes találati listájának elején és felmérjük a kulcsszavak versenyképességét is.

weboldal elemzés során már meglévő honlapokat vizsgálunk át különböző szempontok szerint. Megvizsgáljuk, hogy az adott honlap alkalmas -e keresőoptimalizálásra, milyen kulcsszavakra hol található a találati listában, hogyan látja a weboldalt a Google és vajon a látogatók igényeit mennyire elégíti ki.
A weboldal elemzés során az alábbi kérdésekre kaphatunk választ:

1. Megjelenés: Hogy néz ki az oldal? Összhangban van-e megjelenését tekintve a céges arculattal? A megjelenés támogatja-e az oldal áttekinthetőségét? Tartalmazza-e pl. az adott cég logóját? Könnyen megkülönböztethető-e a konkurens weboldalaktól, vagyis mennyire fog emlékezni rá a felhasználó, mennyire egyedi az oldal arculata?

2. Felépítés: Milyen rendszerben készült a honlap? A rendszer mennyire keresőbarát, alkalmas-e a technikai optimalizációra? A menüpontok és modulok áttekinthetőek, logikusak-e? Összhangban vannak-e a tartalommal? Megtalálja-e az érdeklődő, amit keres?

3. Tartalom: Rendelkezik-e kellő mennyiségű és minőségű tartalommal a weboldal? A cikkek tartalmaznak-e megfelelő illusztrációkat? A tartalom szakszerű és érthető-e, képes-e a látogatókban azt az érzetet kelteni, hogy minőségi szolgáltatást kínálunk nekik? Érdekesek és érthetően megfogalmazottak-e a cikkek? Milyen gyakran frissül a tartalom? Optimalizált-e a tartalom, vagyis tartalmazza-e kellő mennyiségben a kulcsszavakat? (A tartalom fontosságáról itt olvashat bővebben: klikk ide)

4. Linkek: Hány kifelé és befelé mutató link található a weboldalon? A kifelé és befelé mutató linkek aránya megfelelő-e? Mennyire van linkekkel átszőve, hogy több oldalon is átkalauzolja a látogatókat?

5. Hogyan látja az oldalt a Google? Az egyes oldalak be vannak-e indexelve? Tartalmaz-e az oldal oldaltérképet? Mennyire tudják átlátni a keresőrobotok? Az oldal meta adatai megfelelően vannak-e kitöltve? Mekkora az oldal Page Rank értéke? Mekkora arányban tartalmazza a kulcsszavakat? A domain név megfelelő-e?
Az weboldal elemzés során javaslatokat teszünk arra, hogy hogyan lehetne javítani az esetleges problémákat, illetve hogy melyik miért fontos és mi a szerepe az optimalizálásban.Ízelítő webdesign csomagjainkból

Szolgáltatásaink

  • Weboldalkészítés
  • Keresőoptimalizálás
  • Marketing tanácsadás
  • Katalógusok, prezentációk készítése
  • Komplett reklámgrafikai megoldások
  • Hang- és képanyagok digitalizálása
  • Reklámfotózás
  • Nyomtatás

Kapcsolat

info@honlap-keresooptimalizalas.hu

+36 20 951 0000

Skype: wellnessdesignkaposvar

Fax: +36 82 555 501

7400 Kaposvár, Egyenesi út 5.